Skruvförbandsutbildning

Skruvförbandsutbildning

Kraven på säkerhet och kvalité för skruvförband ökar hela tiden. För att du ska kunna möta alla nya krav som ställs måste du ha goda kunskaper inom skruvförbansteknik och fästelement. Som tur är erbjuder vi nu en skruvförbandsutbildning som kommer ge dig de kunskaper du behöver för att möta de nya högre kraven som ställs.

Djupgående kunskaper i skruvförband

Vi ger dig mer än bara ytliga kunskaper. Självklart kommer du lära dig grundläggande kunskap om bl.a. skruvförbandsteknik, mekaniska skruvband och mycket annat men du kommer också lära dig mer djupgående kunskap. Du kommer till exempel att lära dig orsakerna bakom ett skruvhaveri som tyvärr kan uppstå.

Under vår utbildning kommer du förstå varför otydliga krav som marknaden länge haft har gjort det möjligt för oseriösa skruvtillverkare och fästelement grossister att slå sig in. Vi lär dig vad som faktiskt krävs för en säker sammanfogning och vi lär dig vilka krav som fästelementet faktiskt måste uppfylla för att de ska klara av det den är designad för.

Vårt mål när du är klar med utbildningen är att du ska känna till mer än de gällande kraven. Du ska kunna skapa säkra sammanfogningar som skapar en säkrare arbetsmiljö för alla som är beroende av dina sammanfogningar. Vi kommer inte lära dig hur du skapar de billigaste skruvförbanden eller hur du spara så mycket pengar som möjligt på fästelement. Vi kommer lära dig hur du gör ett bra jobb som du kan känna dig stolt över och som uppfyller alla nu gällande krav.

Exempel på vad vi går igenom under vår skruvförbandsutbildning

Här kommer några snabba exempel på vad vi kommer gå igenom under utbildningen. Vi kommer bl.a. att gå igenom:

  • Vilka standarder som gäller för fästelement.
  • Hur du väljer rätt material och dimensioner för jobbet.
  • Behöver du använda smörjmedel?
  • Om du behöver kalibrera dina verktyg eller inte.
  • Varför friktionen har en så stor påverkan på din montering.

Utbildningarna är inställda. 2011 försattes Appro AB i konkurs. Redan 2008 ansåg konkursförvaltaren att det fanns grund att misstänka att Appro utsatts för ett fult angrepp. Läs mer om mysteriet på Appro här.