Utbildning fästelement

Utbildning fästelement

Kraven på säkerhet och kvalité för skruvförband ökar hela tiden. För att du ska kunna möta alla nya krav som ställs måste du ha goda kunskaper inom skruvförbansteknik och fästelement. Som tur är finns det utbildningar för fästelement som ger dig de kunskaper du behöver för att möta de nya högre kraven som ställs.

Djupgående kunskaper i fästelement

Har du bara ytliga kunskaper om fästelement och skruvförband? Då behöver du få mer grundläggande kunskaper om bl.a. skruvförbandsteknik, mekaniska skruvband och mycket annat men du behöver också få mer djupgående kunskap. Du behöver till exempel lära dig orsakerna bakom ett skruvhaveri som tyvärr kan uppstå.

Du behöver också förstå varför otydliga krav har gjort det möjligt för oseriösa skruvtillverkare och fästelement grossister att slå sig in på marknaden. Du behöver även lär dig vad som faktiskt krävs för en säker sammanfogning och lära dig vilka krav som fästelementet faktiskt måste uppfylla för att de ska klara av det den är designad för.

Målet när du är klar med utbildningen måste vara att du ska känna till mer än de gällande kraven. Du ska kunna skapa säkra sammanfogningar som skapar en säkrare arbetsmiljö för alla som är beroende av dina sammanfogningar. Utbildning i fästelement ska inte lära dig hur du skapar de billigaste skruvförbanden eller hur du spara så mycket pengar som möjligt på fästelement. Du ska lära dig hur du gör ett bra jobb som du kan känna dig stolt över och som uppfyller alla nu gällande krav.

Exempel på vad en utbildning i fästelement går igenom

  • Vilka standarder som gäller för fästelement.
  • Hur du väljer rätt material och dimensioner för jobbet.
  • Behöver du använda smörjmedel?
  • Om du behöver kalibrera dina verktyg eller inte.
  • Varför friktionen har en så stor påverkan på din montering.

Våra utbildningar är inställda. 2011 försattes Appro AB i konkurs. Redan 2008 ansåg konkursförvaltaren att det fanns grund att misstänka att Appro utsatts för ett fult angrepp. Läs mer om mysteriet på Appro här.


Vill du få mail från oss?

Kontrollera din inkorg eller skräppostmapp för att bekräfta din prenumeration.